تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
ناتوانی

ناتوانی

تفاوت روانشناس، متخصص روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب چيست؟

به گفته کودک کلينيک متخصص مغز و اعصاب (نورولوژيستي) که دوره هاي تکميلي تشخيص و درمان سردرد را گذرانده و تبحر کافي در درمان انواع سردرد را دارد فوق تخصص سردرد گفته مي شود.

از آنجاييکه سردرد يکي از شايعترين علامتهايي است که بيمار را نزد پزشک مي کشاند معمولا ابتدا فرد توسط پزشکان عمومي وداخلي ويزيت مي شود. در صورتيکه نياز به برسي هاي تشخيصي و درمان تخصصي تر باشد بيماربايد به متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد مراجعه کند.

پزشک متخصص سردرد در فوق تخصصي سردرد، جديدترين، به روز ترين و بهترين روشهاي درمان سردرد را به صورت تخصصي به بيماران مبتلا به انواع سردرد ارائه مي دهد که اين کار پس از معاينه دقيق نورولوژيک و در صورت نياز اقدامات پاراکلينيک صورت مي گيرد.

تفاوت روانشناس، متخصص روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب چيست؟

نورولوژيست‌ها (متخصص مغز و اعصاب)،‌ روانپزشکان و روانشناسان اگرچه حوزه کاري مشخصي دارند و تخصص‌هاي جداگانه‌اي مي‌گيرند، از سوي بسياري از مراجعان و بيماران ممکن است با يکديگر اشتباه گرفته شوند. اينکه کي بايد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد، کي به روانپزشک و کي به روانشناس، ممکن است سوال بسياري از مردم باشد.

اگر اين سوال، سوال شما هم باشد، بايد بدانيد که اصولا روانشناس فردي است که دوره عمومي پزشکي را نگذرانده است و با گرفتن مدرک ليسانس، فوق‌ليسانس و دکترا در رشته روانشناسي، روانشناس شده است و مي‌تواند با ارائه راهکار‌هاي مختلف (بدون تجويز دارو) به مراجعانش کمک کند اما روانپزشک، پزشک متخصصي است که دوره عمومي پزشکي را طي کرده و پس از آن در رشته اعصاب و روان تخصص گرفته است.

متخصص مغز و اعصاب (دکتر بيتا جبلي) يا نورولوژيست هم پزشک متخصصي است که پس از طي کردن دوره پزشکي عمومي، تخصصش را در رشته مغز و اعصاب (نورولوژي) گرفته تا بتواند بيماري‌هايي مانند تشنج، ام‌اس، ميگرن و سردرد‌هاي مختلف، فلج، سکته مغزي و کمردرد‌هاي مزمن و بيماري‌هايي از اين قبيل را تشخيص دهد و درمان کند.

روانپزشک نيز مي‌تواند در درمان اضطراب‌ها، افسردگي‌ها و ساير مشکلات اعصاب و روان به مراجعانش کمک کند و به آنها دارو بدهد اما روانشناس نمي‌تواند دارو تجويز کند و معمولا روان‌درماني مي‌کند.

ضمنا اين نکته را هم بايد يادآور شوم که جراح مغز و اعصاب هم مي‌تواند جراحي‌هايي مانند برداشتن انواع تومور‌ها يا ديسک کمر را انجام دهد بنابراين هيچ شباهتي بين رشته‌هاي روانشناسي، روانپزشکي و تخصص مغز و اعصاب وجود ندارد.

چه موقع براي سردرد به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنيم؟

  • سردرد آنقدر شديد باشد که با فعاليتهاي روزانه تان تداخل کند و شما را از کار، مدرسه و زندگي روزمره بازدارد.
  • وقتي مجبوريد بيشتر روزها از آسپرين، بروفن، استامينوفن يا ساير دارو هاي مسکن سردرد مسکن استفاده کنيد.
  • وقتي حس مي کنيد سرتان رو به بدتر شدن است.
  • وقتي از اينکه داروي زيادي براي تسکين سردرد مصرف مي کنيد نگران هستيد.
  • اگر براي درمان سردرد مجبور به مراجعه به اورژانس شده ايد.
  • اگر بيش تر از 15 روز در طي ماه گذشته سردرد داشته ايد.
  • وقتي سردردتان براي اولين بار بالاي 50 سالگي شروع شود.
  • اگر سردرد شروع ناگهاني و انفجاري داشته باشد و نه تدريجي

اگر سردردتان با هر يک از علائم زير باشد:

الف) تب

ب) تهوع و استفراغ بخصوص استفراغ هاي صبحگاهي

ج) گيجي و منگي

د) درد و سفتي گردن

ه) هرگونه کاهش سطح هوشياري

و) اختلال بينايي و تاري ديد

ز) هرگونه نشانه هاي فوکال نورولوژيک مثل ضعف يک قسمت بدن و صورت

نحوه ارزيابي و تشخيص متخصص نورولوژيست چگونه است؟

قدم اول، گرفتن شرح حال دقيق از بيمار:

اينکه علائم از چه تاريخي، با چه شدتي شروع شده است؟ ابتدا کدام قسمت را درگير کرده است ؟ سير بيماري فرد چطور بوده است؟

بنابراين در مراجعه به متخصص نورولوژي لازم است تمامي اطلاعات دقيق ارائه شود که پزشک در تشخيص گمراه نشده و روند درمان سريع تر پيش رود.

نحوه معاينات متخصص مغز و اعصاب (نورولوژيست)

معاينات نورولوژي با توجه به شکايت اصلي بيمار شامل: معاينات سرو گردن و ته چشم بيمار، معاينه اندام ها، رفلکس ها، وضعيت تعادل، معاينه اعصاب دوازده گانه، معاينه حس لمس، موقعيت و… مي‌باشد.

سپس با توجه به اطلاعات به دست آمده به تناسب تشخيص هاي احتمالي درموارد مورد نياز پزشک از ابزارهاي پاراکلينکي براي تشخيص بهتر استفاده مي‌کند.

 

موضوع :
برچسب ها : تفاوت,روانشناس،,متخصص,روانپزشک,و,متخصص,مغز,و,اعصاب,چیست؟,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 27 مرداد 1400ساعت 2:08 توسط مرمر | تعداد بازديد : 131 | |

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان کيست؟

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان کيست؟

پزشکي که در زمينه بيماري هاي مغز و اعصاب (نورولوژي) تخصص دارد نورولوژيست يا متخصص مغز و اعصاب نام دارد.

fr_9cil.jpg

پزشک عمومي بعد از سپري کردن 4 سال دوره رزيدنتي در تخصص بيماريهاي مغز و اعصاب به نورولوژيست منسوب مي گردد و پس از آن با گذراندن دوره هاي تکميلي فوق تخصصي مغز و اعصاب کودکان در رشته هاي مربوطه (سردرد، بيماريهاي حرکتي، خواب، بيماريهاي عروقي مغز، Neuro Imaging، ام اس، دمانس، سرع، نورو افتالمولوژي) به صورت فوق تخصصي به درمان بيماران مبتلا به بيماريهاي مغز و اعصاب مي پردازد.

از آنجاکه سيستم عصبي انسان از مهمترين قسمتهاي بدن است و ساير قسمتهاي بدن را تحت تاثير قرار مي دهد يا به عبارتي سازماندهي و فرماندهي مي کند، شناخت بيماريهاي مغز و اعصاب و تشخيص و درمان آن کاري کاملا تخصصي است که فقط بايد توسط متخصصين مغز و اعصاب که در اين زمينه دانش و مهارت کافي دارند انجام شود چراکه علائم بعضي از بيماريهاي مغز و اعصاب مشابه يکديگرند و نورولوژيست بايد با معاينات دقيق و در صورت نياز با انجام آزمايشات تخصصي، بيماريها را از هم تشخيص دهد.

کودک کلينيک (kudakclinic.com)

سيستم عصبي انسان شامل دو بخش مرکزي و محيطي است.سيستم عصبي مرکزي شامل مغز (نيمکره هاي مغزي Cerebrum، ساقه مغز Brain stem و مخچه Cerebellum) و نخاع مي باشد؛ سيستم عصبي محيطي شامل نورونهاي عصبي محيطي است که ارتباط بين مغز و نخاع با بقيه ارگانها، اندامها و عضلات را برقرار مي کند.

بسته به اينکه کدام يک از قسمت هاي سيستم عصبي دچار اختلال شود بيماريهاي متفاوت مغز و اعصاب ايجاد مي شود.

متخصص مغز اعصاب (kudakclinic.com)

متخصص مغز و اعصاب خوب با دانش کافي درباره آناتومي و فيزيولوژي و چگونگي کارکرد سيستم عصبي و ارتباطات پيچيده آنها قادر به لوکاليزه کردن محل درگيري و نوع اختلال کارکرد و در نتيجه تشخيص نوع بيماري سيستم عصبي مي باشد و در اين مسير از معاينه دقيق مغز و اعصاب و در صورت نياز روشهاي پارا کلينيک مثل تصوير برداري مغز شامل ام آر آي (MRI)، سي تي اسکن مغز، سونوگرافي داپلر عروق مغز و کاروتيد (TCD & ECD) و نوار مغز و نوار عصب و عضله استفاده مي کند. و نهايتا با تشخيص صحيح نوع بيماري مغز و اعصاب درمان مناسب را انجام مي دهد.

انواع بيماري هاي تحت درمان توسط متخصص مغز و اعصاب

1- انواع سردرد شامل ميگرن،سردرد تنشي، کلاستر،نورالژي، تريژمينال و ...

2- سرگيجه

3- اختلال راه رفتن و تعادل

4- تشنج و صرع

5- کاهش سطح هوشياري و بيهوشي گذرا

6- انواع اختلال حافظه شامل آلزايمر، دمانس فرونتوتمپورال، دمانس عروقي و ...

7- بيمارهاي عروقي مغز شامل سکته مغزي، خونريزي مغزي، تنگي عروق مغز و کاروتيد که تا حدودي با سونوگرافي داپلر عروق مغز و کاروتيد گردن قابل بررسي و پيشگيري است.

8- بيماريهاي حرکتي مثل پارکينسون

9- انواع لرزش و ترمور دست و سر

10- اختلال تکلم و صحبت کردن (آفازي)

11- بيماريهاي ستون فقرات شامل درد گردن و کمردرد ناشي از فشار ديسک روي نخاع يا اسپاسم عضلات

12- بيماريهاي درگير کننده ميلين عصب مثل ام اس (MS )

13- اختلالات اعصاب محيطي مثل انواع نوروپاتي که با علائمي همچون گزگز و گرفتگي و بيحسي اندامها بروز مي کند.

14- انواع بيماريهاي عضلات شامل ميوپاتي هاي التهابي و مادرزادي

15- اختلالات خواب شامل بي خوابي و نداشتن خواب عميق و موثر

لازم به توضيح است بيماريهايي که ناشي از اختلال ارگانيک سيستم عصبي مرکزي و محيطي نيستند و در طبقه بندي بيماريهاي روح و روان قرار مي گيرند مثل افسردگي، اضطراب، استرس، وسواس و ... اصولا مربوط به حوزه تخصص روانپزشکي هستند ولي انواع خفيف آنها که به خصوص مي تواند موجب سردردهاي تنشي شود توسط متخصص مغز و اعصاب نوجوانان درمان مي شود.

توضيح ضروري اين است که نورولوژيست جراحي مغز انجام نمي دهد و اگر موردي نياز به جراحي مغز و اعصاب پيدا کند مثل تومورهاي مغزي، صدمات ناشي از تروما و تصادفات و آسيب ستون فقرات که نياز به جراحي دارند توسط متخصص مغز و اعصاب به همکار جراح مغز و اعصاب ارجاع داده مي شوند و چنانچه بيمار نياز به بررسي رفتاري و هيجاني داشته باشد يا دچار اختلالات رواني باشد به روانپزشک (متخصص اعصاب و روان) ارجاع داده مي شود.

کي به متخصص مغز و اعصاب (نورولوژيست) مراجعه کنيم؟

سوالي که براي بسياري از بيماران بوجود مي آيد زمان مراجعه به متخصص مغز و اعصاب است، در پاسخ به اين سوال بايد گفت بيمار بلافاصله بعد از بروز بيماريهاي مغز و اعصاب بايد به پزشک نورولوژيست مراجعه کند، چراکه اغلب بيماري هاي مغز و اعصاب پيشرونده هستند و با مراجعه به موقع به پزشک متخصص مغز و اعصاب پس از تشخيص بيماري از پيشرفت آن جلوگيري شده و مراحل درمان آغاز مي شود.

بيماران قبل از مراجعه با تحقيق درباره نورولوژيست ها و متخصصين مغز و اعصاب خوب، بهترين متخصص مغز و اعصاب در تهران را انتخاب مي کنند زيرا پزشک حتما بايد معتمد بيمار باشد و بيمار بايد دقيقا به دستورات پزشک عمل کند تا روند درمان و بهبودي با سرعت زيادي انجام شود.

بعد از اولين مراجعه، نورولوژيست درمان را شروع مي کند و بيمار تحت نظر متخصص مغز و اعصاب خواهد ماند و در صورت مراجعه مجدد، دکتر مغز و اعصاب به شما مي گويد که مراجعه بعدي کي باشد.بيمار با مراجعات منظم تا درمان کامل به پزشک مراجعه مي کند.

با پيشرفت تکنولوژي در تخصص مغز و اعصاب، متخصصين با استفاده از ابزارهاي پزشکي توانستند اطلاعاتي از داخل بدن بيمار به دست آورند که با معاينه بيمار به تنهايي ميسر نيست. اين ابزارها در برخي موارد براي پيشگيري از بيماري استفاده مي شوند و در بعضي براي تشخيص دقيق و درمان بيماري بکار مي روند.به عنوان مثال سونوگرافي از عروق مغز(سونوگرافي داپلر)، نوار مغز،نوار عصب و عضله، ام آر آي (MRI)،عکس هاي سي تي اسکن و ... را مي توان نام برد.

يک شعار معروف در پزشکي وجود دارد: "پيشگيري بهتر و کم هزينه تر از درمان است." بيماريهاي مغز و اعصاب را جدي بگيريد و اگر هر يک از علائم ذکر شده را داشتيد سريعا به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنيد تا در صورت امکان از بيماريهاي پيشرفته مغز و اعصاب جلوگيري کنيد يا در مراحل اوليه آنرا درمان نماييد. اکثر بيماريهاي مغز و اعصاب به دليل اينکه پيشرونده هستند، بيمار با مراجعه به موقع راحتتر درمان مي شود و زمان پارامتر مهمي در درمان بيماريهاي مغز و اعصاب است.

کلينيک تخصصي مغز و اعصاب تهران (kudakclinic.com) واقع در شهر تهران پذيراي کليه بيماران عزيز از جاي جاي ايران و جهان مي باشد.و خواهشمنديم قبل از مراجعه به کلينيک جهت اخذ نوبت براي سرويس دهي هر چه بهتر به شما عزيزان با مراجعه به صفحه تماس با کلينيک با ما در تماس باشيد.

 

موضوع :
برچسب ها : فوق,تخصص,مغز,و,اعصاب,کودکان,کیست؟,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 27 مرداد 1400ساعت 2:08 توسط مرمر | تعداد بازديد : 95 | |


صفحه قبل 1 صفحه بعد